تحولات منطقه

بخش بزرگی از نمایش صلح‌طلبی دیروز دونالد ترامپ در «کِنِست» و همچنین «شرم الشیخ» روی یک واژه متمرکز بود؛ ایران.

لقلقه زبانی ترامپ و غلغله اظهارات برجامی!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

رئیس جمهور شومن ایالات متحده که الحق و الانصاف، در بازی‌گیری از رخدادهای مختلف به نفع شخص خود استاد است، پس از شهید و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ هزار تن در غزه توسط ماشین جنگی رژیم صهیونیستی، بدون محکوم کردن این نسل‌کشی آشکار، جمهوری اسلامی را محور نصایح و لفاظی‌هایش قرار داد. در نهایت شاید بتوان پیام رئیس جمهور دونالد برای تهران را در این چند جمله خلاصه کرد:‌ «دست از تهدید همسایگان بردارید، از تأمین مالی شبه‌نظامیان دست بکشید و حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت بشناسید. هر وقت شما آماده توافق باشید، ما آماده‌ایم؛ این بهترین تصمیم ایران خواهد بود». ترامپ جوزده در میان
نوشابه باز کردن و کف زدن‌های مدام و مرتب نمایندگان پارلمان رژیم صهیونیستی تا آنجا عنان اختیار از دست داد که فی‌المجلس به «جرارد کوشنر» داماد یهودی خود مأموریت داد برنامه صلح با ایران را پیگیری کند!
با این حال و فارغ از بحث‌های گفته شده، نکته‌ای که در باب حضور رئیس جمهور آمریکا در منطقه و در رابطه با مواضعش درباره جمهوری اسلامی در این مجال مورد بحث است، اظهار نظر وی درباره برجام است. «افتخار می‌کنم که از برجام خارج شدم و آن را نابود کردم»؛ این گل و جان کلام ترامپ در موضوع توافق هسته‌ای با ایران بود؛ توافقی که ۸ می ۲۰۱۸ با اعلام خروج واشنگتن تحت هدایت او عملاً خاصیت خود را از دست داد. ترامپ در سخنرانی طولانی‌اش در پارلمان اسرائیل بر اینکه خروج از برجام «کار درستی» بود تأکید کرد که بنیامین نتانیاهو هم آن را مورد تأکید قرار داد تا جایی که او خطاب به ترامپ گفت: «از شما به خاطر خروج از توافق فاجعه‌بار هسته‌ای با ایران تشکر می‌کنم».
همان گونه که گفته شد بخش مفصلی از اظهارات رئیس جمهور ایالات متحده در سفر به منطقه، با محوریت ایران بود؛ از انتقاد به رویکرد جمهوری اسلامی تا سخن گفتن دوباره از مذاکره و همچنین پیش کشیدن تهدیدهای همیشگی. با این حال نکته‌ای که روز گذشته در فضای داخلی ایران از این لفاظی‌ها بازتاب داشت، همین بخش اظهارات ترامپ درباره برجام بود. به محض بیان جملات مذکور، شاهد شکل‌گیری یک دعوای سیاسی دیگر با محوریت اینکه برجام خوب یا بد بود، در فضای مجازی کشور بودیم. در این میان موافقان برنامه جامع اقدام مشترک با اشاره به اینکه چنین سخنانی در نکوهش و مخالفت با برجام، بر زبان دشمنان ایران جاری شده، مخالفان را به باد انتقاد گرفته و نوشتند؛ همنوایان داخلی با ترامپ و نتانیاهو باید از خجالت آب شوند!
در مورد اینکه برجام مثبت بوده یا تأثیرات منفی برای کشور به بار آورده، تاکنون تحلیل‌های بسیاری ارائه شده است، اما در شرایطی که با حمله نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاک ایران و در ادامه فعال‌سازی مکانیسم ماشه، عملاً پوسته برجام هم فرو پاشیده و از بین رفته است، نبش قبر این توافق و کوبیدن آن بر سر یکدیگر چیزی جز حاشیه‌سازی و به ضرر و زیان کشور نیست. دوقطبی تازه ایجاد شده بر سر موضوع اخیر و پریدن به یکدیگر در فضای مجازی آن هم در فضای حساس کنونی دقیقاً بازی در زمین جنگ روانی دشمن است. واقعیت این است که باراک اوبامای دموکرات با دونالد ترامپ و نتانیاهوی معتقد به ایجاد صلح از طریق قدرت! در دشمنی با ایران هیچ تفاوتی ندارند؛ یکی سعی داشت با پنبه سر بریده و با قایم شدن پشت میز مذاکره منافع خود در رابطه با ایران را تأمین کند و دیگری با تهدید و تطمیع. آنچه برای ما به عنوان جامعه ایرانی مهم است این است که حواسمان به دوقطبی‌سازی کاذب و مضر باشد و از ایجاد حاشیه که آثارش در وهله نخست گریبانگیر کشور می‌شود حتماً پرهیز کنیم.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

حرم مطهر رضوی

کاظمین

کربلا

مسجدالنبی

مسجدالحرام

حرم حضرت معصومه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha